دوشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۸, ساعت ۱۴:۱۸ |
حمیس باقلا

حمیس باقلا

اقلا جایگاه خاصی در فرهنگ غذایی مردم شهرمان دزفول دار. باقلا در هر فصلی از سال به یک نوع و شکل مهمان سفره هایمان میشو. در فصل بهار باقلای سبز پخته با ماست میش و سبزی پلو با باقلای تازه و در فصل تابستان بورانی باقلا و در زمستان های سرد سیر باقلای گرم و خوشمزه زینت بخش سفره هر دزفولی است. شاید به این دلیل است که لقب (دزفیلی او باقله خور) را همیشه یدک میکشیم. گرچه فصل فصل زمستان است اما باقلا های سبز و نوبر حکایت از امدن بهار دار. و یکی از غذاهای قدیمی و مخصوص بهار ما هم حمیس باقلا است.

مواد لازم:

  • باقلای سبز و نوبر یک کیلو
  • پیاز دو عدد
  • نمک و ادویه به میزان کافی
  • اب نارنج یا رب انار به میزان دلخواه
  • روغن سه تا چها قاشق غذاخوری

طرز تهیه

نوک وریشه پوست باقلا را جدا کرده و سپس خوب می شوییم. باقلا ها را با دو لیوان اب میپزیم. بعد از پختن انها را با گوشت کوب کاملا می کوبیم. پیازها را ریز خرد و سپس در روغن داغ طلایی میکنیم. باقلا ی له شده را به پیاز ها اضافه میکنیم و تفت می دهیم. روغن اضافه میکنیم و انقدر مواد را تفت می دهیم تا به تابه نچسب. ادویه و نمک و در اخر کار اب نارنج یا کمی رب انار اضافه میکنیم. تفت اخر را میدهیم و در ظرف مناسب سرو می کنیم. روی غذا را با پیاز داغ تزیین میکنیم.

اگر در تهیه این غذا کمی از روغن حیوانی استفاده کنیم نتیجه کار به مراتب بهتر خواهد ش.


منبع: seeiran