دوشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۸, ساعت ۱۳:۰۵ |
چکدرمه گلستان

چکدرمه یکی از انواع غذاهای بومی و محلی استان گلستان، ‌بندر ترکمن و آق قلا است.

چکدرمه گلستان

مواد لازم (برای ۶ نفر):

  • گوشت گوسفند: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • روغن: به میزان لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی: به میزان لازم
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • آب: حدود یک لیتر (۴ پیمانه)
  • برنج: ۷۰۰ گرم

طرز تهیه

گوشت را خرد کرده و با پیاز که کمی طلائی شده خوب تفت دهید.

به آن ادویه، نمک، فلفل و رب را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید.

سپس حدود ۴ لیوان آب به آن اضافه کرده و بگذارید گوشت خوب بپزد.

بعد از پخت گوشت، برنج شسته شده خیس خورده را به گوشت اضافه کرده و آب برنج را اندازه کنید.

بعد از پختن برنج، آن را دم کنید. موقع دم کردن ابتدا زیر شعله را کمی زیاد کنید تا بخار کند، سپس حرارت را کم کرده و دم کنی بگذارید. بعد از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید.

نکته

۱- این دستور ۵۷۵ گرم کربوهیدرات، ۱۴۰ گرم پروتئین، ۱۵۰ گرم چربی و ۳۳۲۹ کیلو کالری انرژی دارد.

۲- اگر گوشت را همراه با رب خوب تفت دهید هم بوی خاص آن گرفته شده و هم خوش رنگ می‌شود.

۳- نباید مقدار آب گوشت زیاد باشد زیرا برنج شل می‌شود. مقدار آب آن بستگی به مرغوبیت برنج دارد که می‌بایست در نظر گرفته شود.

۴- گوشت قرمز، بمب پروتئین و سرشار از آهن است، آنچه که تمام دخترها و پسرها در سنین رشد به شدت به آن احتیاج دارند. همچنین گوشت قرمز منبع غنی ویتامین ب ۱۲ است که باعث تشکیل DNA می‌شود و سلول‌های عصبی و خونی را سلامت نگه می‌دارد.

۵- مصرف گوشت قرمز کالری مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند هر ۱۰۰ گرم گوشت بدون چربی معادل ۱۸۰ کالری است.


منبع: seeiran