چهارشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۸, ساعت ۱۷:۰۶ |
باسلق ارومیه ای (سوجوق)

ارومیه و آذربایجان غربی هم مانند دیگر استانها غذا و شیرینی مخصوص به خود دارد و چه خوب است در سفر به هر استانی با غذاهاو شیرینیهای سنتی آن استان آشناشده و با یادگیری طرز تهیه آن یادو خاطره آن سفر را نزد خود زنده کنیم.یکی از دسرهای محبوب و خوشمزه مخصوص ارومیه باسلق ارومیه ای یاهمان سوجوق می باشد که در اینجا با طرز تهیه آن آشنا می شویم.

باسلق ارومیه ای (سوجوق)

مواد لازم:

  • مقداری گردوی درسته
  • یک قاشق چایخوری کره
  • 2 پیمانه آب
  • 1پیمانه نشاسته
  • 2 پیمانه سر خالی شکر
  • به میزان لازم پودر نارگیل تازه(بوی ماندگی ندهد)

طرز تهیه

ترشی نشاسته را میگیریم (دردستور لرزانک ترشی گرفتن را ارائه کرده ام)و 2 ساعت آن رادر آب می خیسانیم.

مواد را در تابه ریخته به آرامی روی حرارت ملایم هم میزنیم (مواظب باشید تا گلوله نشود).

کمی که سفت شد شکر را اضافه میکنیم(اگر خیلی سفت بود با احتیاط کمی آب اضافه میکنیم)و مرتب میزنیم تا رنگ مواد کاملا” شفاف شودو از ظرف جدا شود و حالت کشدار پیدا کند.

تابه را از روی حرارت برداشته و کره را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا کره جذب شود سپس گلاب را اضافه مینمائیم و آن را ورز میدهیم.

پودر نارگیل را روی سینی پخش کرده و مواد را روی انها ریخته و 2 باره روی مواد پودر اضافه کرده و آن را ورز میدهیم تا از چسبندگی آن کاسته شود.

سینی را کاملا” تمیز کرده و عمل فوق را تکرار میکنیم و مواد را باز کرده و گردو ها را میچینیم و با کمک کاردک آن را لوله میکنیم یا قالب میزنیم.


منبع: seeiran