پنجشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۸, ساعت ۱۵:۲۲ |
نان شیرمال

نان شیرمال

مواد اولیه:

  • آرد نان: چهار پیمانه
  • روغن مایع و شیر و شکر: از هر کدام نصف پیمانه
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • آب: یک پیمانه
  • خمیر مایه: یک قاشق سوپخوری
  • زرده تخم‌مرغ: یک عدد
  • کنجد و خرفه: به میزان لازم

طرز تهیه

این نان زیاد شیرین نیست و در ماه مبارک رمضان در آذربایجان بدون استثنا در تمام قنادی‌ها پخت می‌شود.

آب، یک قاشق غذاخوری شکر و خمیر مایه را با هم مخلوط می‌کنیم و می‌گذاریم تا عمل بیاد. در یک کاسه بزرگ شیر، شکر، روغن مایع و تخم‌مرغ را هم می‌زنیم، خمیر مایه را افزوده و بعد آرد الک شده را به تدریج اضافه کرده ورز می‌دهیم. با پارچه نمدار خمیر را پوشانده و به مدت 30 دقیقه استراحت می‌دهیم.

بعد چانه گیری کرده و به مدل دلخواه شکل داده و30 دقیقه دیگه استراحت می‌دهیم. سپس زرده تخم‌مرغ مالیده، خرفه و کنجد نیز می‌پاشیم و در فری که از 15 دقیقه قبل گرم شده در دمای 180 سانتی‌گراد می‌پزیم تا روی نان‌ها طلایی شود.

نکته: برای جلوگیری از خشک شدن نان‌ها یک کاسه آب کف فر قرار می‌دهیم.


منبع: ویسپی مگ