چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۸, ساعت ۱۸:۲۵ |
نان کوکه

نان کوکه

مواد اولیه:

  • آرد سنگک: شش پیمانه
  • شیر: به میزان لازم
  • روغن حیوانی: چهار قاشق غذاخوری
  • خمیرمایه فوری و زردچوبه: از هر کدام یک قاشق غذاخوری
  • نمک: نصف قاشق غذاخوری
  • زرده تخم‌مرغ: دو عدد

طرز تهیه:

نان محلـی آذربایجان. آرد خمیر مایه، نمک و زردچوبه را با هم مخلوط کرده، روغن را به صورت مایع در آورده و داخل آن می‌ریزیم سپس شیر را به تدریج افزوده تا زمانی که خمیر به دست نچسبد، ورز می‌دهیم روی خمیر را کمی آرد پاشیده و نایلون می‌کشیم و با حوله تمیز آشپزخانه  می‌پوشانیم و حدود 30 دقیقه استراحت می‌دهیم.

بعد روی سطح میز کار آرد پاشیده، از خمیر چانه‌هایی به اندازه پرتقال درشت تهیه کرده و به صورت دایره با وردنه باز می‌کنیم و از مواد میانی روی یک طرف خمیر قرار می‌دهیم و خمیر را از وسط تا می‌زنیم و دور تا دور خمیر را با انگشت می‌چسبانیم و با قاشق شکل داده و روی آن را به زرده تخم‌مرغ آغشته می‌کنیم و حدود 40 الی 50 دقیقه در فر می‌پزیم. (حرارت 160 درجه سانتی‌گراد)

مواد میانی:

  • آرد: چهار قاشق غذاخوری
  • کره: 150 گرم
  • شیر:چهار قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه مواد میانی

کره را آب کرده، زردچوبه را به آن اضافه کرده و سپس آرد را ریخته با حرارت ملایم تفت می‌دهیم تا خامی آرد گرفته شود و شبیه حلوای زعفرانی گردد. در انتها شیر را می‌افزاییم.

نکته

برای این‌که نان خشک نشود یک کاسه آب داخل فر قرار دهید.

در صورت تمایل می‌توان به مواد میانی دو قاشق غذاخوری و به خمیر اصلی پنج قاشق غذاخوری شکر اضافه کرد.


منبع: ویسپی مگ